tiistai 2. elokuuta 2016

Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella

Yli vuoden ponnistus, Mari Mannisen kanssa kirjoittamani sieniruokakirja Suomalaisia sieniruokia kiinalaisella otteella julkaistiin maanantaina ja ilmestyy kauppoihin tällä viikolla. Kyllä tätä on odotettukin, etenkin kun sienisesonki on tänä vuonna aikaisessa.

Kirja sisältää tarinaa kiinalaisesta sienestyksestä ja ruoanlaitosta ja tietenkin reseptejä, joita olen parhaan kykyni mukaan soveltanut Suomen metsistä tai kaupoista saataviin sieniin.

Pääosan käyttämistäni sienistä keräsin viime syksynä Kalkkisten, Pulkkilanharjun ja Sysmän Nuoramoisten metsistä.

Jonkin verran reseptejä kehitellessäni käytin kuivattuja sieniä edellisiltä vuosilta, sienivuosi 2015 kun oli ennätyksellisen huono. Mutta kun tarpeeksi monia lajeja käyttää - aivan kiinalaiseen tapaan - saa aina jotain sieniruokaa. Sitä paitsi kuivaaminen on hyvin kiinalainen tapa säilöä sieniä.

Tiedoksi muuten Stockmannin kanta-asiakkaille: kirja on elokuun kanta-asiakastarjouksessa.

Ja sellaisenkin iloisen uutisen kuulin, että pääsemme ilmeisesti kirjan kanssa esiintymään Helsingin kirjamessuille lokakuun lopussa. Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti