Jännittävää muuten, miten monenlaisista paikoista olen keltavahveroa löytänyt: hiekkaiselta pihalta, mäntymetsän reunasta karikkeen seasta, heinikosta ja sekametsästä sammaleen seasta.
Kantarelli ei ole meidän keittiömme suosikki, sillä sen paremmin aikuiset tyttäret kuin minä emme kunnolla kestä niiden sisältämiä sokereita - vatsa siis tulee kipeäksi. Joskus otan pari pientä etikkakantarellia muun ruoan oheen tai maistan rippusen puolison tekemää todella hyvää kantarellisienisalaattia. Ja myös grillattuna pystyin syömään muutaman pienen kantarellinpalan muiden kesäruokien lisukkeena.
Vielä vinkki sinulle, joka olet säilönyt kantarellia pakastimeen: laita jäiset sienet suoraan kuumalle pannulle paistumaan, älä sulata niitä ensin jääkaapissa. Sulaessaan sienet sitkistyvät ja kitkeröityvät.
Kiitos tästä kalenterista! Sienten kiehtovan ja herkullisen maailman vasta pari vuotta sitten löytäneenä, kaikki sienitietous on herkkua. Tuntuu ihan joululahjalta!
VastaaPoistaKiitos kiitoksista! Olen todella iloinen siitä, että sienet kiinnostavat yhä useampia.
VastaaPoista